Voetbalschoenen die het verschil maken

Kees Boomsma is in het dagelijkse leven social media manager en in het weekend actief als amateur voetballer. 2 Maanden geleden nam hij contact op met voetbalitem.nl met de vraag of wij hem konden helpen een keuze te maken uit het grote assortiment nieuwe voetbalschoenen. Ons team nam de uitdaging aan en heeft samen met Kees een keuze gemaakt die het beste bij hem past.

Advies voor aankoop nieuwe voetbalschoenen
Deze week kregen we een bedankje met zijn spannende verhaal hoe hij van matig voetballer opgeklommen is tot beste spits van de club.

Advies van team voetbalitem
Kees wilde graag wat hulp om een keuze te maken welke voetbalschoenen het beste bij hem zouden passen. "Ik speel al 15 jaar voetbal maar bij wedstrijden heb ik vaak last van slechte balcontrole" vertelde hij ons team en "Na 30 minuten rennen beginnen mijn voeten vaak te gloeien". Dit zijn klachten die veel die bij veel van onze klanten voorkomen. Vaak wordt dit veroorzaakt door een combinatie van een verkeerde keuze van het type schoen en de gebruikte materialen van de schoen. Wat we vaak zien is dat voetballer goedkoop uit proberen te zijn en dan kiezen voor een voetbalschoen die weinig kost. Natuurlijk speelt het budget een grote rol maar men vergeet hierbij vaak dat je in een wedstrijd je voeten wel maximaal belast worden.

Juiste keuze erg belangrijk
Bij de keuze van het type schoen is het belangrijk wat je positie is en hoe je voeten belast worden. Ben je spits en moet je veel snelle acties doen, of ben je misschien verdediger en deel je zware tikken uit door de bal te stoppen? Verder is het belangrijk of je op gras speelt of op kunstgras, zweet je veel in je schoenen of valt dat wel mee. Zo zijn er verschillende criteria waar we rekening mee moeten houden en die bij iedereen weer anders zijn.

Kees had de keuze gemaakt voor schoenen van kunststof. Als spits had hij vaak last van zweetvoeten en kreeg hij het gevoel alsof zijn voeten in brand stonden. Ons team is gaan zitten voor een passend advies en heeft aan de hand van een aantal vragen een profiel samengesteld wat de keuze voor het juiste type schoen gemakkelijker heeft gemaakt.

Belangrijke punten voor keuze
Een aantal punten waar rekening mee is gehouden:
  • Materiaal moet ademen om te zorgen dat er voldoende verntilatie is zodat de voeten kunnen koelen.
  • Veterloos voor een optimale balcontrole.
  • lichtgewicht voor optimale snelheid.
  • Maximale grip onder alle omstandigheden op natuurlijke ondergrond.
  • Betaalbaar.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op de X 16+ PURECHAOS FG Red Future White Core Black rood van Adidas die op dat moment in de aanbieding was van 300 Euro naar Euro: 179,99.

Voetbalschoenen die het verschil maken
Deze week kregen we een email van Kees:

"Beste voetbalitem team,

Bedankt voor jullie advies en de hulp bij de juiste keuze voor mijn nieuwe voetbalschoenen. Mijn problemen zijn opgelost, ik heb geen last meer van zweetvoeten en tijdens de wedstrijd is het een wereld van verschil. Mijn nieuwe voetbalschoenen zorgen voor een veel betere controle van de bal en geven me veel meer zelfvertrouwen. Ook het brandende gevoel wat ik normaal had na 30 minuten rennen is verdwenen!

Bedankt team jullie zijn kanjers!"


Categorieën: Voetbalschoenen
Merken: Adidas voetbalschoenen

KORTING: